Joop-dorpsondersteuning
Datum

Door dorpsondersteuner Anja kreeg Joop zijn scootmobiel

Inhoud

Het begon allemaal met een gevoel van hopeloosheid. Joop (82) zat thuis, wachtend op nieuws over zijn aanvraag voor een scootmobiel, terwijl zijn zus uitkeek naar de huishoudelijke hulp waar ze zo naar verlangde. Maar er gebeurde niets. Zijn broer, die altijd alles voor hen regelde, was al maanden op reis. Joop voelde zich verloren. Totdat Joop in contact kwam met dorpsondersteuner Anja.

Ze nam contact op met een collega van WIJzer Oirschot en samen begonnen ze aan een missie om zijn leven weer op de rails te krijgen. Ze ontdekten dat er stappen waren overgeslagen, dat er dingen waren die hij zelf had moeten doen maar niet kon vanwege zijn beperkingen. Gelukkig waren er mensen die voor hem opkwamen.

Joop herinnert zich de dag dat de huisarts langskwam, naar hem luisterde en actie ondernam. Het voelde als een keerpunt, alsof er eindelijk licht was aan het einde van de tunnel. Samen met een ergotherapeut werkten ze aan zijn aanvraag voor de scootmobiel, en langzaam maar zeker begon hij weer hoop te voelen.

Maar het was niet alleen zijn eigen problemen die werden aangepakt. Ook voor zijn zus werd er eindelijk actie ondernomen. Het was een hele reis, vol teleurstellingen en obstakels, maar uiteindelijk werden ze gehoord. Dankzij de vastberadenheid van Anja en de samenwerking met andere zorginstanties kregen ze eindelijk waar ze recht op hadden.

Nu kijkt Joop terug op die donkere dagen met een gevoel van dankbaarheid. Dankzij de dorpsondersteuning van Anja heeft hij eindelijk zijn scootmobiel en zijn zus haar huishoudelijk hulp. 
 

Meer informatie over onze dorpsondersteuners

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen