Mantelzorgwaardering Oirschot

Zorg je als mantelzorger voor iemand in Oirschot die langdurig ziek is of een beperking heeft? Dat verdient een compliment! 

LET OP; de waarderingsactie 2023 is verstreken. In augustus 2024 verschijnt op deze pagina informatie over de Mantelzorg waarderingsactie van 2024.

Mantelzorgers zijn ontzettend waardevol en zetten zich uit liefdadigheid in bij de zorg voor een ander. Mantelzorgen is niet vanzelfsprekend! Daarom verdienen mantelzorgers een mooie waardering! 

De Gemeente Oirschot laat jaarlijks haar waardering blijken met het uitreiken van de mantelzorgwaardering. De waardering van 2023 bestaat uit een cadeaubon van Land van Oirschot ter waarde van 40 euro. De bon is te besteden bij ruim 80 bedrijven in de gemeente Oirschot in bijvoorbeeld horeca, een massage, leuke workshop en een aantal winkels. 

Voorwaarden mantelzorgwaardering 

 • De zorgvrager woont in de gemeente Oirschot.
 • De zorgvrager mag per kalenderjaar één mantelzorger voordragen. 
 • De zorgvrager mag een mantelzorger aandragen indien deze gedurende een periode van 8 uur per week en/of langer dan 3 maanden hulp heeft verleend. 
 • Een mantelzorger mag één mantelzorgwaardering per jaar ontvangen. 
 • Kinderen/Jongeren in de leeftijd van 6 tot 18 jaar kunnen ook een waardering aanvragen.  Gebruik hiervoor hetzelfde formulier.
 • De cadeaubon telt niet mee bij het inkomen en heeft geen gevolgen voor eventuele uitkering, zorg- of huurtoeslag. De waarde telt wel mee als boedelbestanddeel bij de VTLB-berekening in een schuldsaneringstraject. 
 • Alleen volledig ingevulde en leesbare aanvraagformulieren worden in behandeling genomen. 
 • Door het invullen en ondertekenen van het aanvraagformulier voor mantelzorgwaardering verklaar je alle gegevens naar waarheid te hebben ingevuld en geef je toestemming om je gegevens met de gemeente Oirschot en WIJzer te delen voor controle op de voorwaarden voor toekenning van de mantelzorgwaardering. Ingediende aanvragen kunnen na controle nog worden afgewezen. 

Hoe ontvang ik mijn waardering? 

De uitreiking van de mantelzorgwaardering wordt dit jaar georganiseerd in de week van 10 tot en met 16 november 2023 tijdens de Mantelzorg On Tour. Deze dagen staan wij op verschillende plekken in de gemeente en kun je de waardering ophalen onder het genot van een hapje en drankje. Tijden en locaties volgen o.a. op onze website. 

Aanvragen 

Je kunt de mantelzorgwaardering aanvragen in de periode 1 september tot uiterlijk 1 november 2023. 

 • Online via de button onderaan deze pagina
 • Bel naar (0499) 33 51 42 en ontvang het formulier via e-mail 
 • Neem contact op met de dorpsondersteuner bij jou in de buurt 
 • Hou het Weekjournaal in de gaten, hierin staat binnenkort een aanvraag-bon 
 • Haal het formulier op bij WIJzer - Oude Grintweg 3b (Oirschot) 

LET OP:

Houd rekening met enige wachttijd na het indienen/wegzenden van het aanvraagformulier. Dit kan even duren. Als het formulier ingediend is verschijnt een melding hiervan op je scherm (Je aanvraag is verzonden).

aanvragen mantelzorgwaardering 2023

 

Dag van de Mantelzorg 2023 

Naast de mantelzorgwaardering organiseert WIJzer, namens de gemeente Oirschot, een Mantelzorg On Tour in de gemeente. Deze Tour start op de Dag van de Mantelzorger en duurt tot en met 16 november 2023. We komen op verschillende plaatsen in de gemeente waar je langs kunt komen voor kopje koffie/thee en een hapje. Ook kun je hier een goodiebag ophalen met informatie.  

Heb je vragen over mantelzorg?

Neem dan contact op met Team Wijzer