Taalmaatjes

Bij WIJzer werken we ook met taalmaatjes. Als je de Nederlandse taal niet of weinig begrijpt kun je gekoppeld worden aan een taalvrijwilliger. Samen maken jullie een afspraak op welke dag en welke tijd je bij elkaar komt. Je kunt dus zelf bepalen waar en wanneer je oefent met de Nederlandse taal. Vanuit WIJzer is er materiaal beschikbaar om het oefenen leuker en gemakkelijker te maken.

Voor wie?

Het taalmaatjes project is er voor inwoners met een niet-Nederlandse achtergrond (NT2) en inwoners met Nederlands als moedertaal maar daar moeite mee hebben (NT1). 

Wat doet een taalvrijwilliger?

De taalvrijwilliger helpt inwoners met de Nederlandse taal. Hoe de begeleiding eruit gaan zien, mogen de vrijwilliger en inwoner zelf bepalen. Zo kan er samen huiswerk gemaakt worden, maar ook gezellig kletsen met een kopje koffie, een stukje wandelen of samen naar de bibliotheek gaan. 

Aanmelden

Heb je behoefte aan een taalmaatje of wil je juist iemand helpen als taalvrijwilliger? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij bekijken samen met jou wat er mogelijk is. 

Neem contact op met onze specialisten

Gitta van der Putten LEV Oirschot

Gitta
van der Putten

Sociaal cultureel werker - Dorpsondersteuner Stille Wille