Datum

Diverse trainingen bij WIJzer

Inhoud

WIJzer start het najaar met diverse trainingen

We geven je hier een greep uit het aanbod. Klik op de naam van de training en kom rechtstreeks op de pagina met meer informatie en data. 

Brussencursus

Bij kinderen met een broer of zus met een beperking gaat het thuis vaak net een beetje anders. Dit kan soms best ingewikkeld zijn. De Brussencursus is een cursus waar broers en zussen elkaar ontmoeten. We geven informatie over wat een beperking is. Ook is het een plek waar jongeren kunnen ervaren dat ze niet de enige zijn met een broer of zus met een beperking. Bovendien is het vaak heel gezellig. De cursus is voor kinderen met de leeftijd 7 tot 12.

Puberbrein

Informatieve en interactieve avonden over het omgaan met je puber. Aan bod komt onder meer:
• Aandacht voor de ontwikkeling van het brein in de puberteit
• Veranderingen in gedrag en gevoelsleven van de puber
• Versterken van de communicatie tussen ouder en puber
• Onderhandelen met je puber
• Grenzen stellen
Ook is er voldoende ruimte om ervaringen te delen en vragen te stellen.

Puberpanel 

Tijdens de tweede avond van Puberbrein. Tijdens deze avond gaan pubers in een parallel programma samen met het jongerenwerk van WIJzer Oirschot in gesprek over die ' moeilijke, zeurende' ouders!

Stoere Schildpadden

Kinderen reageren vaak met intens verdriet op het uit elkaar gaan van hun ouders. Ook de angst om alleen gelaten te worden, hoop op een verzoening tussen de ouders, heimwee naar hoe de situatie eerst was, boosheid, schuldgevoelens en misvattingen komen veel voor. Hieraan besteedt Stoere Schildpadden bewust en op een speelse manier aandacht. De training is voor kinderen in de leeftijd van 4-6 jaar.