Datum

Mantelzorgwaardering ook voor jonge mantelzorgers

Inhoud

10 november is de Nationale dag van de mantelzorg. Hierbij wordt iedereen die voor een familielid, vriend of kennis zorgt in het zonnetje gezet. Dit geldt ook voor jongeren en kinderen die voor een ander zorgen.

Ben jij een jonge mantelzorger?

Is bij jou thuis iemand al lang ziek, gehandicapt, verslaafd of in de war? Maak je je daar vaak zorgen over? Misschien is je moeder depressief, heb je een broertje met je autisme, zit je vader in een rolstoel of heeft je zus het Syndroom van Down? Help jij regelmatig mee met de verzorging? Doe je allerlei klusjes, zoals boodschappen, koken of schoonmaken of moet je vaak op je broertje of zusje passen?
Dan ben jij een jonge mantelzorger! En je bent niet de enige. In Nederland is 1 op de 4 jongeren tussen de 8 en 18 jaar mantelzorger. Dat is best veel!

Meld je aan en ontvang de mantelzorgwaardering 2021

De gemeente Oirschot verstrekt ook dit jaar, als blijk van waardering, een mantelzorgwaardering aan alle mantelzorgers in de gemeente Oirschot, ook aan de jonge mantelzorgers.

Vul het aanmeldformulier en ontvang twee bioscoopbonnen.

Bij het jongerenwerk van WIJzer kun je terecht als je een keer in gesprek wilt, bijvoorbeeld waar je tegenaan loopt met alle extra taken die je als jonge mantelzorger hebt maar ook om gezellig met andere jonge mantelzorgers uit Oirschot activiteiten te gaan ondernemen.

Wil je hierover meer weten? Neem dan contact op met Debby Roubos of Georginio Slijger, de jongerenwerkers van WIJzer.