Datum

'In balans' informatiebijeenkomst en cursus valpreventie

Inhoud

Vallen is voor velen waarschijnlijk niet iets om dagelijks bij stil te staan. Maken jongeren al eens een buiteling, dan staan ze binnen de kortste keren weer op hun benen. Voor ouderen ligt dat anders. Een valpartij kan een hoop narigheid veroorzaken. Vallen kan toch je zelfvertrouwen even aantasten. Bovendien kan een valongeluk leiden tot verlies van zelfstandigheid. Terecht dat ouderen angst hebben om te vallen.
Je kunt hier zelf iets aan doen. Hoe? Dat leer je in de cursus 'In Balans'. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten en is bedoeld voor iedereen van 70 jaar of ouder. Bent je jonger en ook geïnteresseerd dan ben je ook van harte welkom. Voorafgaand aan de cursus vindt een informatiebijeenkomst plaats.

Informatiebijeenkomst: 25 maart - locatie WIJzer - Oude Grintweg 3b - Oirschot - 13.30-16.00 uur
Cursus 'In Balans': 1 - 8 - 15 april - locatie WIJzer - Oude Grintweg 3b - Oirschot - 13.30-16.00 uur

Wat kun je tijdens de cursus verwachten:
Je krijgt inzicht in factoren die meestal een rol spelen bij het ontstaan van een valongeluk. In de cursus is een vragenlijst opgenomen waarmee je kunt nagaan of je een vergrote kans maakt om te vallen. Ook maak je kennis met een trainingsprogramma voor de algemene conditie en oefeningen om je balans te verbeteren. Er zijn geen kosten verbonden aan de informatiebijeenkomst. Kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 12,50 (incl. cursusboek). 

Voor vragen over en/of aanmelden voor de cursus kun je contact opnemen met Corné Boot, sportcoach Oirschot in Beweging, per mail c.boot@wijzer-oirschot.nl of via 06-20441685.

Er zijn geen kosten verbonden aan de informatiebijeenkomst. Kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 12,50 (incl. cursusboek).

Meer informatie