Datum

Beweegdagen Oirschot

Inhoud

Rond het thema positieve gezondheid worden ook de Beweegdagen weer mogelijk gemaakt. Oirschot in Beweging verzorgt beide dagen in maart.  

Voor wie

Alle inwoners van de gemeente Oirschot tussen 65 en 85 jaar ontvangen een brief met uitnodiging om zich in te schrijven. Behoor je niet tot deze groep maar wil je toch deelnemen? Dat kan. Aanmelden kan via c.boot@wijzer-oirschot.nl.

Wanneer en waar

  • Zaterdag 12 maart - Sportcentrum De Kemmer - Oirschot
  • Zaterdag 19 maart - Sportzaal Spoordonk Sport in Spoordonk

Doel

Vooral de 'oudere volwassenen' en 'senioren' in beweging krijgen. Sport en bewegen heeft een positieve invloed op je lichaam, gezondheid, fitheid en algemeen welbevinden. Door dit samen met anderen te doen vereenzamen mensen niet. 

Programma beweegdag

Tijdens de beweegdagen kan men deelnemen aan twee programma's: 

  • Bewegen > gevarieerd sport- en spelaanbod
  • BewegenPlus  > bewegen met extra ondersteuning

Persoonlijk beweegadvies voor aanvang

Voordat we starten willen we een aantal dingen weten en meten. Je ontvangt bij aanvang een vragenlijst en er wordt een fitheidstest gedaan. O.a. lenigheid, spierkracht, uithoudings- en reactievermogen worden gemeten. De BMI wordt bepaald (verhouding lengte tot gewicht) en de praktijkondersteuners zijn aanwezig om de bloeddruk te meten. 

Dit resulteert in een persoonlijk beweegadvies.

Introductieprogramma sport- en bewegen

Om een keuze te maken in het sport- en beweegaanbod in de gemeente Oirschot is een programma van zes weken samengesteld bij verschillende beweegaanbieders. Men kan hier aan deelnemen. Na deze zes weken wordt gekeken hoe deze weken hebt ervaren en krijg je een persoonlijk vervolgadvies. 

Meer informatie en aanmelden:

Neem contact op met sportcoach Corné Boot - c.boot@wijzer-oirschot. of 06 - 20441685.