Datum

Informatieavond huiselijk geweld en kindermishandeling

Inhoud

Team WIJzer organiseert op maandag 9 maart a.s. een informatieavond over huiselijk geweld en kindermishandeling. De avond is bedoeld voor iedereen die zich bij dit thema betrokken voelt. Op een interactieve manier leer je de signalen van geweld en mishandeling herkennen en weet je wat je met deze signaleren kunt doen. De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 – 21.30 uur bij WIJzer op de Oude Grintweg 3b in Oirschot.  

Ondanks alle aandacht die er is voor de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling, blijkt het bespreekbaar maken vaak heel lastig voor zowel inwoners als professionals. Hierdoor worden verontrustende en soms zelfs alarmerende situaties vaak te laat of zelfs helemaal niet op de juiste plaats gemeld. Willen we hier verschil in maken dan is het noodzakelijk dat we weten hoe we dit onderwerp kunnen aankaarten en waar we melding kunnen doen. Ook is belangrijk de norm in de maatschappij aan te passen van wat wel en wat niet normaal is.

Tijdens de bijeenkomst bespreken we wat we verstaan onder huiselijk geweld, wat de Meldcode huiselijk geweld is en hoe deze werkt. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, vooraf aanmelden is wel nodig.

Aanmelden

Met vragen over de bijeenkomst kun je contact opnemen met Gerard Kraaijvanger, g.kraaijvanger@wijzer-oirschot.nl