Datum

Vingers uit je oren gaat weer van start

Inhoud

Training voor kinderen van groep 4 t/m 8 die binnen het gezin te maken hebben met veel ruzie, knel zitten of last hebben van strijd tussen ouders.

Vingers uit je oren laat met creatieve werkvormen, samenspel en gesprekken kinderen op ontspannen wijze hun emoties verwerken en leert hen weerbaar te zijn in de toekomst.

Sommige kinderen maken van dichtbij mee dat hun ouders veel ruzie maken, elkaar met weinig respect behandelen en soms zelfs fysiek pijn doen. Ouders willen het allerbeste voor hun kinderen maar toch gebeurt dit in gezinnen, vooral wanneer de ouders gaan scheiden. Kinderen hebben vaak langdurig last van deze onveilige situatie, ook al laten ze dit niet altijd merken. 

Deelname van ouders

Ouders komen één keer online samen in een oudergroep en horen wat de kinderen leren. Ze krijgen inzicht wat de thuissituatie met hun kinderen doet. Ouders leren hoe ze hun kind kunnen ondersteunen met de verwerking en hoe belangrijk dit voor hun kinderen is. Ouders die zelf meer hulp nodig hebben, kunnen verder worden geholpen door professionele hulpverleners. 

Tijdsinvestering

De kindergroep komt 9x bij elkaar op woensdagmiddagen. Een bijeenkomst duurt 1½ uur. 

De oudergroep komt 1x online bij elkaar.

Waar en wanneer

De eerstvolgende groep start in Helmond op 4 oktober 2023. Bij voldoende animo start begin 2024 een groep in Oirschot dan wel de Beerzen. Via onderstaande button kom je rechtstreeks op de aanmeldpagina uit. Meld je ook aan als je interesse hebt voor de groep in Oirschot. Zo kunnen we tijdig inventariseren of hier voldoende belangstelling voor is en definitief een groep plannen.

Meer informatie

Wil je nog meer informatie over de training, neem dan contact op met een van de trainers van de training Peggy Cremers via p.cremers@wijzer-oirschot.nl.

aanmelden