Datum

Wil jij een ervaringsgroep starten? Volg de training van coördinator

Inhoud

Binnen ervaringsgroepen bieden deelnemers elkaar ondersteuning door het delen van eigen ervaringen en met elkaar tips uit te wisselen. De deelnemers leren zo van en met elkaar. Iedereen brengt zijn/haar eigen deskundigheid mee.
Ervaringsgroepen richten zich meestal op één specifiek thema maar kunnen ook breder zijn en in het teken staan van persoonlijke groei.

Coördinator bij een ervaringsgroep  

Ervaringsgroepen worden geleid door coördinatoren die zich als vrijwilliger inzetten en de spil vormen van de groep. Coördinatoren worden getraind hoe men een ervaringsgroep kan starten en vervolgens spil in het geheel kan blijven. Binnenkort start weer een training. 

In Oirschot zijn verschillende ervaringsgroepen actief in Oirschot met thema's als autisme, jongeren ontmoeten elkaar, middelengebruik en empowerment. Je kunt starten met je eigen thema of aansluiten als tweede coördinator bij een bestaande groep. De groepen hebben ook nog ruimte voor nieuwe leden.

Inhoud training

Er is tijdens de training vooral aandacht voor de volgende twee aspecten:

  • het vergroten van kennis over het werken met ervaringsgroepen
  • het bewust worden van ieders eigen rol en verantwoordelijkheid bij het begeleiden van ervaringsgroepen

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Hoe zet ik mijn eigen ervaring in bij een ervaringsgroep
  • Hoe kan ik ondersteuning bieden aan een ervaringsgroep
  • Hoe organiseer ik een ervaringsgroep?
  • Welke afspraken maak ik met de deelnemers
  • Waar liggen mijn grenzen als begeleider

Markieza

De training wordt gegeven door Marieza. Een toonaangevend expertise- en opleidingscentrum voor ervaringsdeskundigheid in het brede sociaal domein. De training wordt gegeven in Oirschot. Tijdens de opstartfase wordt ook intervisie aangeboden. 

Wil jij een ervaringsgroep starten?

Of wil je nog meer informatie en/of mogelijkheden bespreken. Neem contact op met Daan van der Vleuten, via mail d.vandervleuten@wijzer-oirschot.nl of telefonisch 06-27896836.